Weet jij wat goed en gezond eten is?

Weet jij wat goed en gezond eten is?

Er zijn meerdere redenen om eens naar je voedingspatroon te kijken. Bij goed en gezond eten gaat het namelijk niet alleen om de calorieën maar ook om wat je eet.

Waarom is gezond eten belangrijk?

Goede voeding is de basis van een goede gezondheid. Als je niet de juiste en vooral geen complete voeding binnen krijgt kun je ziek worden (denk bijvoorbeeld eens aan ziekten die er in het verleden zijn geweest zoals scheurbuik en beriberi). Ook kun je je gewoon niet fit voelen en niet weten waar het vandaan komt.

Waarom een gezonde leefstijl?

Laten we voorop stellen dat diëten niet de juiste manier is om af te vallen. Want als je denkt dat je na afloop van het dieet je oude eetgedrag weer kunt oppakken dan moet ik je teleurstellen.
Het probleem zit hem vaak juist in die oude eetgewoontes. En misschien ook wel in te weinig beweging. Of in allebei.
Het is de ongezonde leefstijl die zorgt dat je dik kunt worden. Als je na het afvallen niet iets echt verandert, kun je juist nog zwaarder worden. Als je namelijk langere tijd weinig eet gaat je schildklier in de spaarstand en slaat je lichaam alle extra calorieën op als vetmassa.
Bovendien zal het gewichtsverlies ook ten koste gaan van je spiermassa. Een eventueel tekort aan brandstof zal door het lichaam uit de spiermassa gehaald worden. En dat is iets wat je eigenlijk helemaal niet wilt.

Wil jij afvallen?

Dan gaan we niet alleen kijken naar je eetpatroon (en mogelijke oorzaken), maar kijken we ook naar hoe jij meer kunt gaan bewegen. Denk dan niet gelijk: “Ojee nu moet ik heel veel gaan sporten”. Meer bewegen kun je op veel manieren integreren in je leven. We gaan op zoek naar wat bij jou past, zodat je de verandering ook echt vol kunt houden.

Twijfel je of je gezond eet?

Ik loop graag samen met jou door jouw eetpatroon om te kijken of je inderdaad gezond eet en om te bepalen waarin jij mogelijk nog verbeteringen kunt aanbrengen en hoe je dat kunt doen.

Menu