Wil jij ook weer vitaal worden?

Leefstijlcoaching of vitaliteitscoaching is het begeleiden van mensen naar een gezonder en vitaler leven. Een vitaal persoon streeft naar balans tussen lichaam en geest, heeft een goede relatie met zichzelf en met de mensen om zich heen. Lichaam en geest zijn sterk verbonden met elkaar en er kunnen allerlei oorzaken zijn waardoor de balans tussen beiden (tijdelijk) verstoord is.

Soms is het lastig te achterhalen wat nu de oorzaak is van deze verstoring. De oorzaak bevindt zich namelijk vaak ergens anders dan waar het zich uit. Een mens kan lichamelijk gezond zijn, maar als hij zich geestelijk niet goed voelt, kan het toch zijn dat hij een tekort heeft aan energie. Een Integraal Leefstijlcoach ondersteunt en stimuleert je in je zoektocht naar jouw balans en zal je als dat nodig is een spiegel voorhouden.

Hoe werk ik?

Na het kennismakingsgesprek en een match tussen ons gaan we aan de slag en maken we samen jouw balans op. We kijken dan niet alleen naar waar jij last van hebt, maar ook naar de samenhang tussen een aantal gebieden.
- Wie ben je? Ben je in contact met jezelf?
- Wat denk je? Wat zijn je gedachten, overtuigingen, zorgen en wat is je visie?
- Wat voel je? Ken je je eigen emoties? Ben je in staat relaties aan te gaan met jezelf en anderen?
- Hoe zorg jij voor jezelf? Eet je gezond, beweeg je voldoende en ontspan je genoeg?
- Hoe sta je aan het stuur? Neem je verantwoordelijkheid voor je eigen leven, stel je doelen en ben je in staat deze ook waar te maken?

Nadat we hebben vastgesteld waar voor jou de aandachtspunten liggen en naar wat je echt wilt veranderen maken we een plan van aanpak. We kijken wat jouw inzet word, wat je nodig hebt en welke begeleiding ik je daarbij kan bieden.

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Leefstijlcoaches Nederland. Klik op het logo voor meer informatie.