Wil jij ook weer vitaal worden?

Wil jij ook weer vitaal worden?

Vitaler worden en lekkerder in je vel zitten. Dat willen we allemaal. Maar hoe doe je dat en hoe zorg je dat je daarna ook vitaal blijft?

Ik ben leefstijlcoach en begeleid mensen naar een gezonder en vitaler leven. Ik help jou in kleine stapjes je leefstijl te verbeteren zodat jij weer meer energie hebt om de dingen te doen die echt belangrijk voor je zijn. Daarbij werk ik altijd vanuit jouw doel en betrek ik alle relevante leefstijlthema’s in mijn begeleiding. Denk daarbij aan voeding, bewegen, slaap en ontspanning, maar ook bijvoorbeeld je dagindeling, of je bewuster zijn van de signalen van je lichaam.
En als dat van belang is kijk ik ook samen met jou naar je financiën. Financiën zijn normaal gesproken geen onderdeel van een leefstijlcoachingstraject. Ik neem dit wel mee omdat financiën ook een grote invloed kunnen hebben op je leefstijl. Daarin onderscheid ik mij van andere leefstijlcoaches.

Ik kijk samen met jou naar wat jij nodig hebt om goede en gezonde keuzes te leren maken in het dagelijks leven. Keuzes die bij jou passen en liggen binnen jouw mogelijkheden en daarom ook vol te houden zijn. Want blijvende gedragsverandering is uitgangspunt voor mijn begeleiding.

Hoe zit een coachtraject eruit?

Een coachtraject begint altijd met een intake. Ik breng samen met jou in kaart wat je wil bereiken en waar de aandachtspunten liggen. Voorafgaand aan de intake laat ik je een vragenlijst invullen. De ingevulde vragenlijst is de basis voor het eerste gesprek. Soms is het zinvol om ook een fysieke test (te laten) uitvoeren.
Daarna volgt een traject op maat. Het aantal gesprekken hangt af van jouw doelen en de mate waarin je zelf aan de slag kunt gaan. Voor de een is één gesprek voldoende om zaken op de rit te krijgen. Voor de ander zijn bijvoorbeeld vijf gesprekken wenselijk, met tussenpozen van twee à vier weken.

Hoe ziet een gesprek eruit?

Ik ontvang je in mijn praktijkruimte of in een rustige ruimte elders. Daar gaan we aan het werk. De vorm en de inhoud van het gesprek bepalen we samen en hangt af van waar jij op dat moment aandacht aan wilt besteden.

Soms zal ik je uitnodigen mee naar buiten te gaan als ik denk dat dit helpend is. Wandelend praat het soms makkelijker. Waar mogelijk zet ik graag de natuur in als tool in processen van verandering, groei en ontwikkeling van mensen. De natuur is een prachtig en effectief middel. Bovendien zijn beweging en buitenlucht voor iedereen gezond.

In mijn coaching maak ik graag gebruik van:

 • Metaforen: bomen, wortels, takken en vruchten
 • Seizoenen, transformatie, golfbewegingen, de diverse stadia in je leven en onderneming.
 • Natuur zelf: rustgevend en herstellend
 • Buiten spelen/sporten: vreugde en vrijheid
 • Symbolen
 • Natuurvoorwerpen
 • Wandelen

Verder laat ik mijn klanten graag dingen ervaren omdat dat snel inzicht geeft. Als het benodigde inzicht er is nodig ik je uit zelf te ontdekken wat de mogelijkheden en oplossingen zijn. Mijn ervaring is dat je dan de gedragsverandering langer volhoudt en dat is wat ik belangrijk vind.

Aan het einde van ieder gesprek kijken we wat je hebt geleerd en maken we afspraken over de acties waar je thuis zelf mee aan de slag gaat.

Wat levert een coachtraject je op?

 • Je bent minder uitgeblust, je zit lekkerder in je vel en je hebt meer energie.
 • Je maakt bewuster keuzes waardoor je meer structuur hebt in je leven en je beter je tijd kunt indelen.
 • Je werk-privé balans is meer in evenwicht.
 • Je hebt minder moeite met je te ontspannen
 • Je voelt je minder opgejaagd omdat je grenzen stelt en op een respectvolle manier nee zegt.
 • Je slaapt beter en wordt minder moe wakker.
 • Je kun dingen beter loslaten en afscheid nemen van wat je energie kost.
 • Je ervaart minder belemmeringen.

 

Menu